Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Obnovit původní
12 měsíců záruka

Minimální záruka na veškeré naše zboží je 12 měsíců

Zboží zasíláme do druhého dne

Objednané zboží zasíláme okamžitě, bez dlouhého čekání

Záruka 100% kvality

Veškeré zboží před prodejem důkladně testujeme

Kategorie

Japonský univerzální nůž šéfkuchaře Petty 135 mm



5 500,00 Kč
S DPH

Japonský univerzální nůž šéfkuchaře Petty 135 mm



Počet
Poslední kus skladem

Japonský univerzální nůž šéfkuchaře Petty 135 mm

Velmi ostrý japonský nůž Petty 135 mm Kanetsune "Minamo - Kaze " series z japonské damaškové oceli, je užitečnou alternativou velkého šéfkuchařského nože v okamžiku, kdy potřebujete přesné řezy, nebo například krájení zelených fazolí nebo jiné menší zeleniny a ovoce. Jsou vhodné též pro špikování a krájení masa. Zaoblené ostří umožňuje mírné kývání při řezu. Jeho ostrost je ideální pro přípravu sendvičů všeho druhu.
 
„Minamo-kaze“ znamená v češtině „odraz na vodní hladině“ a opravdu – když se zadíváte na atraktivní lesklou damaškovou čepel vypadá jako odraz paprsků na vodní hladině. Je složena ze 63 vrstev damaškové oceli s jádrem z oceli s vysokým obsahem uhlíku o tvrdosti HRC 61 ± 0,5. Japonská tradiční oktagonová rukojeť „八角 柄“ je vyrobena z červeného dřeva Plywood a je vkusně doplněna černými proužky z micarty, na konci rukojeti je vyrytý znak firmy Kanetsune. Způsob uchycení čepele rukojeti –  Etsuke – je zde tzv. naražení na trn, kdy se čepel zahřeje a narazí se do rukojeti. Tento nůž je dodáván v luxusní dřevěné krabici s japonskou sayou (dřevěný kryt na čepel), který je vyroben ze dřeva magnolie s tradiční povrchovou úpravou "Kuro-Ishime".
 

  • Délka rukojeti: 110 mm
  • Délka čepele: 135 mm
  • Celková délka: 265 mm
  • Hmotnost: 70 g

Doporučení a údržba:

  • japonský nůž Petty 135 mm Kanetsune "Minamo-Kaze" z japonské damškové oceli. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
  • Nepožívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
  • Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • Pokud víte, že japonský nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !

Čištění kuchyňského nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.
 
Ostření nože: pro ostří kuchyňského nože z japonské damaškové oceli doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

     

Stav zboží Rozbaleno
Obsah balení Originální balení
Záruka 12 měsíců
Značka Kanetsume
4/4595
1 ks

Specifický kód